Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
10.3.2020 19:46
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković i ministar odbrane dr Sifet Podžić razgovarali sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom

Ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković i ministar odbrane BiH dr Sifet Podžić sastali su se 10. marta 2020. godine u Briselu sa generalnim sekretarom NATO saveza Jensom Stoltenbergom, te su tom prilikom razgovarali o dinamici implementacije Programa reformi za 2019/2020 godinu i drugim tekućim pitanjima. Izrazili su punu posvećenost Bosne i Hercegovine provedbi programskih ciljeva u domenima za koje su zaduženi Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo odbrane.
 
Dr Turković je naglasila da su ispunjavanje ciljeva i pojedinih akcija iz Programa jedan od ključnih prioriteta ministarstva kojim rukovodi, te da je za uspješnu implementaciju neophodno oformiti stalne radne timove i osigurati potrebna finansijska sredstva. Ministrica je generalnog sekretara Stoltenberga upoznala sa planom za realizaciju pojedinih akcija, te zatražila konkretnu podršku i asistenciju NATO saveza za pitanje implementacije ciljeva «javne diplomacije», posebno u dijelu jačanja kapaciteta institucija i službenika koji rade na provedbi.