Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
24.4.2018 15:34
Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjeluje na 13. GLOBSEC 2018 Bratislava Forumu

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, Josip Brkić, sudjelovao u radu 13. GLOBSEC 2018 Bratislava Foruma, vodećem centralnoeuropskom sigurnosnom forumu koji okuplja brojne visoke dužnosnike, predsjednike i premijere država, ministre i zamjenike vanjskih poslova i obrane više europskih zemalja, predstavnike EU, OSCE i NATO i stručnjake za pitanja sigurnosti. Forum je počeo s radom 17. svibnja 2018. godine u Bratislavi, Slovačka Republika i trajat će do 19.05.2018.

Ovogodišnji GLOBSEC Forum je posvećen aktualnim globalnim sigurnosnim, političkim, društvenim i ekonomskim izazovima.

Zamjenik Brkić je tijekom Foruma prezentirao rezultate koje je Bosna i Hercegovina ostvarila na putu europskih i euroatlantskih integracija, ističući evidentan napredak naše zemlje u ispunjavanju zadanih uvjeta, te daljnjoj predanosti ostvarenju ciljeva i provedbi reformi.

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić je sudjelovao na panelu posvećenom zapadnom Balkanu, na kojoj su također, sudjelovali Predrag Bošković, ministar obrane Crne Gore i Christian Danielsson, generalni direktor Direkcije Europske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju. Panel je bio posvećen trenutnom stanju na zapadnom Balkanu u kontekstu europskih integracija. Razgovarano je o nedavno objavljenoj Strategiji Europske komisije za „Vjerodostojnu perspektivu proširenja i pojačanu suradnju EU-a sa zapadnim Balkanom“, te njenom značaju u daljnjem napretku zemalja regije u procesu približavanja EU. Panelisti su pozdravili zaključke sa Samita EU - zapadni Balkan, održanog 17. svibnja 2018. godine u Sofiji, kao i budućim inicijativama koje bi EU mogla ponuditi zemljama regije.