Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
17.4.2018 12:31
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak se sastao sa ministrom vanjskih poslova Republike Maldivi Mohamedom Asimom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 17. aprila 2018. godine u posjetu ministra vanjskih poslova Republike Maldivi Mohameda Asima.

Nakon sastanaka ministra Crnatka i ministra Asima i izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Republike Maldivi, održana je konferencija za medije.

Ministar Crnadak je izrazio želju i spremnost da se unaprijede odnosi dvije države na svim poljima. Konkretni koraci bi bili potpisivanje Memoranduma o saradnji dva ministarstva vanjskih poslova i imenovanje počasnih konzula koji bi svojim angažmanom pomogli jačanju privrednih veza i turističke razmijene. Naglasio je značaj saradnje dvije zemlje u okviru multilateralnih foruma i u pružanju međusobnih podrški u kandidaturama unutar multilateralnih organizacija i tijela.

Ministar Asim je naglasio dobru saradnju i prijateljstvo dvije zemlje, pozdravio njen nastavak kroz imenovanja počasnih konzula i razmjenu podrški u multilateralnim organizacijama. Dodao je da je ova posjeta doprinijela zbližavanju dvije zemlje.