Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
4.5.2021 12:01
Poziv za učestvovanje na online konsultacijama – Program reformi Bosne i Hercegovine 2021

Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH i predsjedavajući Komisije za saradnju sa NATO-om BiH mr.sc. Josip Brkić uputio je poziv zainteresovanoj javnosti - stručnjacima iz akademske i istraživačke zajednice, predstavnicima nevladinih organizacija i medija da učestvuju u online konsultacijama o prijedlogu dokumenta „Program reformi Bosne i Hercegovine 2021“, koji je Komisija za saradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine usvojila na posljednjoj sjednici.

U skladu sa članom 18. Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa ("Službeni glasnik BiH" br. 5/17), Komisija za saradnju sa NATO-om BiH je zaključila da bi, pored institucija Bosne i Hercegovine, u proces javnih konsultacija trebala biti uključena i šira javnost. Prijedlog dokumenta postavljen je na web platformu eKonsultacije: https://ekonsultacije.gov.ba/.

Dokument se nalazi na linku:
https://ekonsultacije.gov.ba/legislativeactivities/details/110879-

Svi dostavljeni prijedlozi, mišljenja i primjedbe biće razmotreni na narednoj sjednici Komisije za saradnju sa NATO-om BiH. Krajnji rok za javne konsultacije je 19.05.2021. godine.

Napominjemo da je za pristup navedenoj platformi potrebna prethodna registracija.

"Pojašnjenje registracije možete naći na linku:
 https://ekonsultacije.gov.ba/Tutoriali/Registracija/story_html5.html.

Ukoliko budete imali tehničke probleme sa registracijom molimo da pozovete 033 281 164 ili da se obratite za pomoć putem e-maila: alma.vrazalica@mvp.gov.ba"

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.