Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
9.1.2020 13:14
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr. Bisera Turković uputila telegram saučešća ministrima vanjskih poslova Irana, Kanade i Ukrajine

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković uputila je 9. januara 2020. godine telegram saučešća ministrima vanjskih poslova Islamske Republike Iran Mohammadu Javadu Zarifu, Kanade Francois-Philippeu Champagneu i Ukrajine Vadymu Prystaiku povodom avionske nesreće kod Teherana u kojoj je živote izgubilo 176 putnika i članova posade ukrajinskog aviona.

Ministrica Turković je u telegramu napisala da je sa dubokim žaljenjem primila tragičnu vijest o padu ukrajinskog aviona na letu za Kijev i gubitku života putnika i članova posade.

"U ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime upućujem Vam izraze iskrenog saučešća.

Molim Vas da porodicama žrtava ovog tragičnog događaja prenesete izraze našeg dubokog saosjećanja i podrške.

U ovim teškim trenucima naše misli su uz porodice svih nastradalih putnika i članova posade u ovoj avionskoj nesreći", stoji u telegramu ministrice Turković.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.