Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
6.11.2019 12:47
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 5. novembra 2019. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa.

Ministar Crnadak je zahvalio grčkom ambasadoru na doprinosu u razvoju i jačanju sveukupnih bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje. Naglasio je značaj Grčke kao zemlje regiona koja dobro poznaje situaciju u našoj zemlji i sarađuje sa BiH u regionalnim inicijativama, a istovremeno je članica Evropske unije i pruža veliku potporu na integracijskom putu BiH.

Ambasador Iliopoulos je ponovio podršku svoje zemlje nastojanjima BiH ali i zemalja regiona da odgovore zahtjevima postavljenim u okviru uslova za članstvo u EU,  zahvalio za podršku i saradnju ministru Crnatku tokom svog diplomatskog mandata i iskazao uvjerenje da će se bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Grčke nastaviti razvijati, osobito u oblasti trgovinske razmijene.

Sagovornici su razmijenenili mišljenja o nastavku EU integracijskog procesa na zapadnom Balkanu, pri čemu je ministar Crnadak izrazio žaljenje zbog nedostatka spremnosti da Sjeverna Makedonija i Albanija dobiju zeleno svjetlo za početak pregovora sa EU, izrazivši nadu da ta destimulirajuća odluka neće ozbiljno ugroziti proces integracije regiona.

Na kraju sastanka ministra Crnadak još jednom je zahvalio ambasadoru Iliopoulosu na aktivnom angažmanu u našoj zemlji i zaželio svako dobro na sljedećoj diplomatskoj funkciji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.