Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
12.9.2019 11:01
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Savezne Republike Brazil Manoela Gomesa Pereira

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 11. septembra 2019. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Savezne Republike Brazil u BiH Manoela Gomesa Pereira.

Ministar Crnadak i brazilski ambasador su konstatovali da su odnosi između dvije zemlje prijateljski, bez otvorenih pitanja, i izrazili spremnost za dalje unapređenje saradnje u svim oblastima. Istaknuto je da bi otvaranje diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Brazilu doprinijelo daljem unapređenju političkih i ekonomskih odnosa. Ministar je podsjetio da BiH nema nijedno diplomatsko predstavništvo na teritoriji Južne Amerike, te da očekuje da će odluka o otvaranju ambasade u Brazilu biti donesena, budući da je MVP BiH taj prijedlog uputio za vrijeme prethodnog saziva Predsjedništva BiH.

Razmijenjene su informacije o unutrašnjim političkim situacijama u BiH i Brazilu.

Ministar Crnadak je na kraju zahvalio ambasadoru Pereiri na ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Brazila i zaželio mu uspješan nastavak diplomatske karijere.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.