Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
12.8.2019 12:04
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao sa ministrom inostranih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sinoć u Brelima sa ministrom inostranih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Tokom prvog neformalnog susreta dvojice ministara, nakon što je hrvatski ministar preuzeo tu dužnost, glavne teme bile su međusobna saradnja i razvoj odnosa dvije zemlјe, odnosi u regionu, kao i proces europskih integracija BiH i podrška Hrvatske na tom putu.

Dvojica ministara razgovarala su i o brojnim drugim pitanjima od posebnog značaja za BiH i Hrvatsku.

Između ostalog, ministar Crnadak posebno je naglasio pitanja odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, izgradnje mosta kod Gradiške u ugovorenim rokovima, problem imovine BiH u Hrvatskoj, kao i trajno rješenje granice između dvije zemlјe.

Ministar Crnadak informisao je hrvatskog ministra da je prije sedam dana potpisan sporazum o formiranju Vijjeća ministara BiH i da je njegovo sprovođenje, u skladu sa odredbama sporazuma, predviđeno najkasnije do početka rujna.

Na kraju, ministri su zajednički konstatovali da je potrebno raditi na stalnom unaprijeđenju odnosa između BiH i Hrvatske, jer je to u obostranom interesu, ali i u interesu cijelog regiona.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.