Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
1.8.2019 13:34
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom

 

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je 31. jula 2019. godine telefonom sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Tokom prvog razgovora nakon imenovanja hrvatskog ministra na tu funkciju, ministar Grlić Radman zahvalio je ministru Crnatku za čestitku koju mu je uputio tim povodom.

Ministri Crnadak i Grlić Radman naglasili su da odnose dvije zemlјe treba razvijati u pozitivnom smjeru, kao i da je potrebno smiriti tenzije koje su uslijedile nakon navodnih izjava u javnosti i demantija predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Tokom razgovora zajednički je zaklјučeno da su teme o kojima bi u narednom periodu trebalo intenzivnije razgovarati, između ostalog, i odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, Pelјeški most i druge.

Ministri su dogovorili da u narednih 15-ak dana održe i prvi neformalni susret.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.