Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
3.7.2019 11:16
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u oproštajni posjet ambasadora Kraljevine Švedske Andersa Hagelberga

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 2. jula 2019. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersa Hagelberga.

Ministar Crnadak je zahvalio ambasadoru Hagelbergu na angažmanu i uspješnoj saradnji tokom mandata u Bosni i Hercegovini. Ocijenjeno je kako su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ministar je zahvalio švedskoj vladi na snažnoj i kontinuiranoj podršci u BiH i regiji Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija, kao i projektima razvojne pomoći u BiH.

Govoreći o regionalnoj saradnji ministar Crnadak je obavijestio o predstojećem Samitu i ministarskom sastanku članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), 8-9. jula, čime BiH završava jednogodišnje predsjedanje ovom regionalnom inicijativom.

Ambasador Hagelberg je najavio kako Kraljevina Švedska nastavlja ulaganje u razvojne projekte u našoj zemlji, te da se već prave planovi za naredna razdoblja. Dodao je da će Švedska nastaviti i da pomaže BiH na putu evropskih integracija, te zahvalio Ministarstvu i ministru lično na saradnji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.