Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
2.7.2019 14:31
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak posjetio Studentsko pozorište u Banjaluci

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak posjetio je sinoć Banjalučko studentsko pozorište, gdje je, između ostalog, prisustvovao i spektakularnom koncertu „Brodvej u Banjaluci“.

Ministar je razgovarao i sa rukovodstvom Banjalučkog studentskog pozorišta o njihovim dalјim planovima i vizijama.

Govoreći o pomoći Vijeće ministara BiH institucijama kulture, ministar Crnadak je rekao da je novi sistem rasvjete u pozorištu samo mali doprinos velikim naporima entuzijasta koji na najbolјi mogući način predstavlјaju Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH u Evropi i svijetu.

Ministar je podsjetio da je Vijeće ministara BiH tokom cijelog mandata pomagalo institucijama kulture, među kojima je i Banjalučko studentsko pozorište, ali i druge ustanove, kao što su Narodno pozorište Republike Srpske, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske i drugi.

On je izrazio nadu da će sa tom praksom nastaviti i novi saziv Vijeća ministara BiH.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.