Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
27.6.2019 15:02
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao sa ambasadorom Ujedinjenog Kralјevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthewom Fieldom

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je 27. juna 2019. godine sa ambasadorom Ujedinjenog Kralјevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthewom Fieldom.

Ministar Crnadak i ambasador Field razmijenili su mišlјenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Glavna tema razgovora bila je predstojeća Konferencija o slobodi medija, koja se održava 10. i 11. jula u Londonu. Ministar Crnadak potvrdio je da će, na poziv ministra vanjskih poslova Velike Britanije Jeremyija Hunta, učestvovati na konferenciji.

Tokom razgovora, ministar Crnadak naglasio je da je sloboda medija preduvjet za funkcioniranje svakog demokratskog društva. Ministar je naglasio da je u tom smislu neophodna i intenzivija borba za oslobađanje javnih servisa od uticaja političkih stranaka, bez čega je nemoguće da sloboda medija i demokratija budu ostvarene u punom kapacitetu.

.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.