Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
26.6.2019 11:10
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu novoimenovanu predstavnicu UNDP-a Stelianu Nederu i u oproštajnu posjetu ambasadora Australije Brendona Hammera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 25. juna 2019. godine akreditivna pisma od rezidentne predstavnice Razvojnog programa UN-a (UNDP) u BiH Steliane Nedere, s kojom je razgovarao o budućim aktivnostima i saradnji BiH i UNDP-a.

Ministar Crnadak je poželio dobrodošlicu novoimenovanoj predstavnici UNDP-a istaknuvši da BiH veliku pažnju posvećuje održavanju dobrih odnosa sa Ujedinjenim nacijama. Izrazio je  očekivanje za nastavkom zajedničkog rada vlasti u BiH i UN razvojnog programa na realizaciji konkretnih projekta u BiH, posebno naglasivši značaj realizacije projekata koji će rezultirati boljim životom običnih građana. Pohvalio je dosadašnju uspješnu saradnju MVP BiH i tima UNDP-a u našoj zemlji.

Rezidentna predstavnica UNDP-a Nedera je istaknula da su u toku pripreme za izradu idućeg petogodišnjeg progama UN-a za Bosnu i Hercegovinu, i da prije svega želi sagledati kako UNDP može pomoći razvoju BiH. Zahvalila je ministru na prijemu i naglasila da je otvorena za sve oblike saradnje od interesa za BiH.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 25. juna 2019. godine u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora  Republike Australije za Bosnu i Hercegovinu  sa sjedištem u Beču Brendona  Hammera. 

Tom prilikom razgovarano je o aktuelnoj situaciji u BiH, bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Australije koji su, i pored velike geografske udaljenosti, veoma dobri, te evropskim integracijama BiH. Ministar Crnadak je istakao da su bh. institucije posvećene ispunjavaju uslova  za dobivanje kanidatskog statusa za članstvo u EU, te da postoji potpuni konsenzus u zemlji oko toga da je članstvo u EU najvažniji cilj kojem teži BiH. Ambasador  Hammer je naglasio stratešku važnost regije Zapadni Balkan, te u tom kontekstu kazao da BiH ima puno potencijala za razvoj, posebno u oblasti turizma. 

Na kraju razgovora ministar Crnadak se zahvalio australijskom ambasadoru na uspješnoj saradnji tokom njegovog mandata.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.