Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.4.2019 17:07
Stalni predstavnik BiH pri Vijeću Evrope ambasador Ivan Orlić predao akreditivna pisma generalnom sekretaru Vijeća Evrope Thorbjørn Jaglandu

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Vijeću Evrope ambasador Ivan Orlić predao je 05. aprila 2019. godine u Strasbourgu akreditivna pisma generalnom sekretaru Vijeća Evrope Thorbjørn Jaglandu.

Tom prilikom ambasador Orlić upoznao je sekretara Jaglanda sa aktuelnom političkom situacijom u BiH, nakon izbora provedenih u oktobru 2018. godine, i napora za što skorijim formiranjem vlasti na svim nivoima kako bi, između ostalih, BiH ispunila svoje obaveze i kao država članica Vijeća Evrope.

Ambasador Orlić je istakao kontinuiranu posvećenost i istrajnost BiH u naporima da zakonodavstvo, institucije i praksu u BiH uskladi sa evropskim standardima u području ljudskih prava, demokratije i vladavine prava. Iskoristio je ovu priliku i da prenese poziv članova Predsjedništva BiH generalnom sekretaru za posjetu našoj zemlji.

Na kraju razgovora, generalni sekretar Jagland je poželio uspješan mandat ambasadoru Orliću.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.