Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
5.4.2019 12:09
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ambasadorica Republike Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova – Karabascheva potpisali Memorandum o saradnji u oblasti evropskih integracija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ambasadorica Republike Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova – Karabascheva potpisali su 5. aprila 2019. godine u Trebinju Memorandum o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bugarske u oblasti evropskih integracija.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bugarske u oblasti evropskih integracija okvirno se definiraju uvjeti, načini i metode saradnje između dvije države u oblasti evropskih integracija u cilju uspješne pripreme Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji. Memorandumom se predviđa saradnja kroz: održavanje redovnih konsultacija u vezi sa pristupanjem BiH Evropskoj uniji, usklađivanje zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Evropske unije, jačanje institucionalnih mehanizama BiH za koordinaciju u području evropskih integracija, razvoj administrativnih kapaciteta državnih službenika odgovornih za evropska pitanja u Bosni i Hercegovini, svradnju na razvoju twinning i drugih projekata kako bi se jačali kapaciteti neophodni za evropsku integraciju Bosne i Hercegovine.

Memorandum je potpisan uoči održavanja sastanka ministra Crnatka sa ambasadorima Evropske unije akreditiranim u BiH koji se održava danas, 5. aprila u Trebinju.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.