Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
25.3.2019 16:33
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa ambasadorkom Rumunije u BiH Danom-Manuelom Konstantinesku

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 25. marta 2019. godine sa ambasadorkom Rumunije u BiH Danom Manuelom Konstantinesku (Dana-Manuela Constantinescu).

Ministar Crnadak i ambasadorka Konstantinesku su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, procesu formiranja vlasti na nivou BiH, kao i o predstojećoj posjeti komesara za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana (Johannes Hahn) Bosni i Hercegovini.

Teme razgovora ministra Crnatka i ambasadorke Konstantinesku bile su i predsjedavanje Rumunije Savjetom Evropske unije, te proces evropskih integracija BiH. Ministar Crnadak obavijestio je ambasadorku Konstantinesku da će 5. aprila 2019. godine u Trebinju biti održan sastanak sa ambasadorima zemalјa članica Evropske unije, čiji je cilј nastavak dijaloga o pitanjima važnim za nastavak evropskog puta BiH.

Ambasadorka Rumunije je ponovila podršku Rumunije, kao zemlјe predsjedavajuće Savjetom Evropske unije, evropskom putu BiH.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.