Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
25.10.2018 15:48
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se u odvojenim posjetama sa ambasadoricom Bugarske Avgustinom Tzvetkovom-Karabaschevom i ambasadorom Katara Sultanom Ali Yousufom Mohammedom Al-Khadirom

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 25. oktobra 2018. godine u odvojenim posjetama sa ambasadoricom Republike Bugarske u BiH Avgustinom Tzvetkovom-Karabaschevom i ambasadorom Države Katar Sultanom Ali Yousufom Mohammedom Al-Khadirom.

Teme razgovora ministra Crnatka i ambasadorice Tzvetkove-Karabascheve bila je aktuelna politička situacija u BiH, posebno nakon Općih izbora, migrantska kriza te odnosi između BiH i Bugarske. Najavljeno je skoro potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti evropskih integracija i unapređenju odnosa sa NATO-om između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bugarske.

Ministar Crnadak je na početku nastupne posjete zaželio dobrodošlicu ambasadoru Države Katar Sultanu Ali Yousufu Mohammedu Al-Khadiru. Istakao je da su politički odnosi između dvije zemlje vrlo dobri, bez otvorenih pitanja, i da je narednom periodu potrebno raditi na jačanju saradnje u svim oblastima. Ambasador Al-Khadir se zahvalio ministru Crnatku na dobrodošlici te izrazio očekivanje za jačanjem odnosa između BiH i Katara, posebno na planu razmatranja i potpisivanja novih sporazuma.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.