Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
25.10.2018 13:28
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH (IOM) Peterom Van der Auweraertom

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 25. oktobra 2018. godine sa šefom Misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH i sub-regionalnim koordinatorom za Zapadni Balkan Peterom Van der Auweraertom.

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini. Ministar Crnadak je naglasio da svi nivoi vlasti treba da zajednički nađu rješenje za probleme u vezi sa smještajem migranata koji se nalaze u BiH. Zahvalio se IOM-u na angažmanu i pomoći institucijama BiH vezano za prevazilaženje situacije s kojom se BiH suočava oko migranata.

Šef Misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH Peter Van der Auweraert upoznao je ministra Crnatka sa aktuelnom situacijom u vezi sa migrantima i izbjeglicama u BiH, sa fokusom djelovanja ključnih aktera na terenu koji se tiču smještaja i uvjeta boravka migranata.

Šef Misije IOM-a u BiH pozvao je ministra Crnatka na Međuvladinu konferenciju u Marakešu 10. decembra 2018. godine na kojoj se očekuje usvajanje „Globalnog kompakta za uređene i sigurne migracije“, sporazuma koji obuhvaća sve dimenzije međunarodne migracije, usaglašenog od strane članica Ujedinjenih nacija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.