Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
2.10.2018 16:36
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Bjelorusije za BiH Aliaksandra Khainouskog

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio je 2. oktobra 2018. godine u Banjaluci u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Bjelorusije za BiH Aliaksandra Khainouskog.

Tokom sastanka, ministar Crnadak se zahvalio ambasadoru Bjelorusije na doprinosu razvoja bilateralnih odnosa BiH i Bjelorusije tokom njegovog mandata ambasadora, te je posebno istakao dobru saradnju sa ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Mekeiom, koji je posjetio Banjaluku u junu 2016. godine kada je održan Sastanak ministara inostranih poslova Centralnoevropske inicijative (CEI).

Ministar Crnadak je naglasio da će se u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem saradnje BiH i Bjelorusije, a kao jedan od prvih koraka ka unapređenju saradnje, ministar Crnadak je istakao, biće potpisivanje sporazuma o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, čija je procedura u toku.

Ambasador Khainouski se zahvalio ministru Crnatku na dosadašnjoj saradnji i naglasio da su odnosi BiH i Bjelorusije dobri te je istakao uvjerenje da će se odnosi unapređivati i u narednom periodu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.