Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.9.2018 12:33
Ministar Crnadak i ambasador Ivancov razgovarali o pripremama za posjetu ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Sarajevu i Banjaluci

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 13. septembra 2018. godine u Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom. Glavna tema sastanka ministra Crnatka i ambasadora Ivancova bile su pripreme za posjetu ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, koji će 16. i 17. septembra 2018. godine boraviti u Sarajevu i Banjaluci.

Ministar Crnadak je tokom razgovora rekao da će posjeta ministra Lavrova imati veliki značaj za budući razvoj bilateralnih odnosa, te je izrazio posebno zadovolјstvo zbog najavlјene posjete ministra Lavrova Banjaluci i prisustva ceremoniji polaganja kamena temelјca za izgradnju rusko-srpskog kulturnog centra.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak će u subotu, 15. septembra 2018. godine u Banjaluci, neposredno prije dolaska ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, održati konferenciju za medije povodom predstojeće posjete.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.