Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
1.8.2018 13:23
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Edwarda Fergusona

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 31. jula 2018. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edwarda Fergusona.

Tom je prilikom ministar Crnadak zahvalio ambasadoru na osobnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa dviju zemalja i podršci koju Ujedinjeno Kraljevstvo pruža BiH i izrazio nadu da će UK nastaviti da igra konstruktivnu ulogu u BiH. Ministar Crnadak i ambasador Ferguson su konstatirali da je u prethodne četiri godine jedan od najvažnijih doprinosa bila tzv. britansko-njemačka inicijativa koja je omogućila započinjanje značajnih reformi, te je u potpunosti poštovala ustavnu strukturu BiH i ulogu Republike Srpske i Federacije BiH, kao dva entiteta.

Sagovornici su izrazili spremnost dvije zemlje da ugovorno reguliraju daljnju saradnju i odnose nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU.

Ambasador Ferguson je istaknuo odličnu saradnju koju je imao sa MVP BiH i ministrom Crnatkom osobno, izrazio uvjerenje da će se odnosi između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti uspješno razvijati i ubuduće, te potvrdio nastavak potpore svoje zemlje ekonomskom razvoju BiH i evropskim integracijama BiH i regiona Zapadnog Balkana.

Ministar Crnadak je ambasadoru Fergusonu, na kraju razgovora, zaželio uspješan nastavak karijere.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.