Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
12.6.2018 14:57
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa generalnim sekretarom Vijeća za regionalnu saradnju Goranom Svilanovićem

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se 12. juna 2018. godine sa generalnim sekretarom Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Goranom Svilanovićem u Kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske u Banjaluci.

Na sastanku se razgovaralo o regionalnoj saradnji u svjetlu predsjedavanja Bosne i Hercegovine Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koje počinje 1. jula 2018. godine.

Ministar Crnadak je predstavio prioritete predsjedavanja BiH SEECP-om. Naglasio je da će ubrzanje evropskog puta članica Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), unapređenje infrastrukturalne, digitalne te poslovne povezanosti regiona kao i obrazovno, kulturno te povezivanje mladih, uz saradnju u oblasti pitanja migracija i terorizma biti u fokusu prioriteta predsjedavanja BiH SEECP-om.

Generalni sekretar Svilanović pozdravio je predstavljene prioritete Bosne i Hercegovine SEECP-om. Tokom susreta dogovoren je nastavak intenzivne saradnje BiH sa Vijećem za regionalnu saradnju (RCC) kako bi se što uspješnije realizovale planirane aktivnosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.