Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
7.6.2018 14:20
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak se sastao sa ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH Mahmoudom Heydarijem

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak održao je 7. juna 2018. godine sastanak sa ambasadorom Islamske Republike Iran u BiH Mahmoudom Heydarijem, u Kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske u Banjaluci.

Ministar Crnadak i ambasador Heydari razgovarali su o bilateralnim odnosima BiH i Irana, o političkoj situaciji u BiH, kao i o najnovijem razvoju događaja u vezi sa Zajedničkim sveobuhvatnim akcionim planom (JCPOA) i povlačenjem Sjedinjenih Američkih Država iz istog. 

Povodom situacije nastale nakon povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana (JCPOA), ambasador Heydari je ministru Crnatku uručio pismo ministra vanjskih poslova Irana Mohammada Javada Zarifa, kojim ga je upoznao sa stavovima Irana u vezi sa najnovijom situacijom nakon povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Na kraju sastanka, ambasador Heydari se još jednom zahvalio ministru Crnatku na uspješnoj posjeti ministra Zarifa Bosni i Hercegovini, koja je realizovana od 1. do 2. marta 2018. godine, te je izrazio nadu da će se razvoj dobrih bilateralnih odnosa između BiH i Irana nastaviti i u budućnosti.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.