Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
11.5.2018 10:16
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sa ministrima vanjskih poslova Grčke i Mađarske Nikosom Kocijasom i Peterom Sijartom u Kejp Suniju, pored Atine

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 11. maja 2018. godine sa ministrima vanjskih poslova Grčke i Mađarske Nikosom Kocijasom i Peterom Sijartom, na marginama sastanka V4+B4+, koji je održan u Kejp Suniju, pored Atine.

Tema razgovora ministra Crnatka i ministra Kocijasa bili su bilateralni odnosi BiH i Grčke, sa naglaskom na Biznis forum BiH - Grčka, koji će se 22. maja 2018. godine održati u Atini. Biznis forum u Atini okupiće privrednike iz BiH i Grčke, a razgovaraće se o modalitetima budućeg intenziviranja privredne saradnje, posebno u oblastima energetike, turizma, trgovine i drvne industrije. Ministri su zajednički konstatovali da su bilateralni odnosi BiH i Grčke veoma dobri, a da je organizacija Foruma odličan korak ka unapređenju i konkretizaciji privredne saradnje.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Sijarto razgovarali su o bilateralnim odnosima BiH i Mađarske, o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana, kao i o političkoj situaciji u Mađarskoj nakon nedavno održanih izbora. Ministar Sijarto istakao je da će se podrška Mađarske evropskom putu BiH nastaviti, te je izrazio nadu da će BiH uskoro dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Ministar Crnadak čestitao je ministru Sijartu ponovni izbor na funkciju ministra  vanjskih poslova Mađarske.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.