Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
8.5.2018 13:32
Ceremonija proglašenja izabranih projekata civilnog društva koje finansijski podržava Fond Zapadnog Balkana (WBF) održana u Tirani

U ime Bosne i Hercegovine, koja ove godine predsjedava Fondom Zapadnog Balkana (WBF)., pomoćnik  ministra vanjskih poslova za multilateralne odnose Almir Šahović učestvovao je 8. maja 2018. godine u Tirani na svečanoj ceremoniji proglašenja izabranih projekata civilnog društva, čiju će realizaciju finansijski podržati Fond Zapadnog Balkana (WBF).

Riječ je o 18 projekata koji obuhvataju 84 nevladine organizacije sa prostora Zapadnog Balkana. Projekti su izabrani u okviru prvog poziva za prezentaciju projekata Fonda Zapadnog Balkana,  na kojem je bio predstavljen 351 projekat, uz učešće 1300 nevladinih organizacija.

U svom izlaganju, pomoćnik ministra Šahović istakao je značaj Fonda Zapadnog Balkana (WBF) kao jedinstvene regionalne organizacije usmjerene na podršku civilnom društvu. Naglasio je da uspostava Fonda Zapadnog Balkana pokazuje i koliko se regija Zapadnog Balkana promijenila u proteklom periodu u pozitivnom smislu. Podvukao je značaj daljeg intenziviranja aktivnosti Fonda, kao najboljeg načina za promovisanje još veće povezanosti građana Zapadnog Balkana, kroz realizaciju zajedničkih projekata.

Na ceremoniji u Tirani učestvovali su predstavnici zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU).

Za vise informacija i aplikacije za finansiranje projekata u okviru WBF: westernbalkansfund.org

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.