Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.2.2018 13:12
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Japana Kazuyu Ogawu

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić primio je 13. februara 2018. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Japana Kazuyu Ogawu.

Zamjenik Brkić i ambasador Ogawa osvrnuli su se na saradnju i uspješno realizovane zajedničke projekte za vrijeme mandata ambasadora Ogawe u Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka razgovarano je o detaljima organizacije bilateralnih konsultacija na nivou zamjenika ministara vanjskih poslova u Tokiju planiranih za prvu polovinu tekuće godine.

Zamjenik ministra Brkić upoznao je ambasadora o radu Komisije za NATO integracijski proces BiH kojim predsjedava kao i evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine ističući nadu za što skorijom aktivacijom Akcionog plana za članstvo (MAP) za BiH. Zaželio je ambasadoru Ogawi uspješan nastavak profesionalnog djelovanja.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.