Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
7.2.2018 9:26
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio u odvojenim posjetama ambasadora Japana Kazuyu Ogawu i ambasadora Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersa Hagelberga

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio je 07. februara 2018. godine u oproštajnu posjetu ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini Kazuyu Ogawu i u radnu posjetu ambasadora Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersa Hagelberga.

Ministar Crnadak u razgovoru sa ambasadorom Ogawom istaknuo je da Bosna i Hercegovina i Japan imaju razvijene odnose u svim područjima kao i nadu za još većim investicijama i ekonomskim aktivnostima Japana u Bosni i Hercegovinu. Zahvalio ambasadoru Ogawi na angažmanu i uspješnoj saradnji tokom mandata u Bosni i Hercegovini. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o planiranim projektima i aktivnostima Vlade Japana u BiH.

Na sastanku ministra Crnatka i ambasadora Hagelberga je ocijenjeno kako su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ministar Crndak je ponovio koliko je važna regionalna saradnja te kako je osnovni cilj BiH put u EU. S tim u vezi ministar je obavijestio ambasadora Hagelberga i o predstojećoj Konferenciji Zapadni Balkan u EU koja će se održati u Banja Luci 23.februara 2018. godine.

Ambasador Hagelberg je najavio kako Kraljevina Švedska nastavlja ulaganje u razvojne projekte u našoj zemlji. Dodao je da će Švedska nastaviti da pomaže BiH na putu evropskih integracija, naročito nakon nedavnog predstavljanja dokumenta Evropske komisije Strategija o proširenju EU za Zapadni Balkan.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.