Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
6.2.2018 13:10
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio ambasadora Republike Indije Rahula Chhabru

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je 06. februara 2018. godine u posjetu ambasadora Republike Indije za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Budimpešti, Rahula Chhabru.
Sagovornici su se složili da su odnosi između BiH i Indije prijateljski što se reflektuje kroz vrlo dobru saradnju na bilateralnom i multilateralnom nivou. Na sastanku se razgovaralo o organizaciji bilateralnih konsultacija dva ministarstva na nivou zamjenika ministara vanjskih poslova, mogućim temama i terminima konsultacija. 

Tokom sastanka razgovarano je i o mogućnostima proširenja saradnje dvije zemlje i investicijama Republike Indije u Bosnu i Hercegovinu u polju obnovljivih izvora energije i drugim energetskim resursima.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.