Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
1.2.2018 17:00
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora Republike Slovačke Martina Kaču

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio je 01. februara 2018. godine u nastupnu posjetu ambasadora Republike Slovačke Martina Kaču.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja. Ministar Crnadak je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Kaču i izrazio nadu za dobrom saradnjom tokom mandata. Upoznao je ambasadora Kačo sa aktuelnim događajima u BiH, putu BiH ka Evropskoj uniji kao i o očekivanjima u narednom periodu. Ministar Crnadak naglasio je da u zvaničnicima Republike Slovačke Bosna i Hercegovina vidi iskrenog partnera.

Ambasador Kačo rekao je da Republika Slovačka podržava napore Bosne i Hercegovine na putu evropskih integracija. Istaknuo je i vrlo uspješnu saradnju u polju investicija dvaju zemalja te izrazio spremnost nastavka i jačanja investicija u BiH.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i ideje o mogućim zajedničkim projektima sa ciljem ubrzanja evropskog puta Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.