Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
5.10.2017 14:12
Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio u posjetu ambasadora Republike Turske Halduna Koça

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić je 05. oktobra 2017. godine primio u posjetu ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koça.

Zamjenik ministra Brkić je pozdravio odlične odnose dvije zemlje, te izrazio zahvalnost za bezrezervnu podršku koju Republika Turska pruža Bosni i Hercegovini u njenom procesu NATO integracija. Naglasio je potrebu za proaktivnijom ulogom u informiranju javnosti o važnosti samog procesa MAP integracije, kao i neophodnosti većeg razumijevanja članica NATO-a o važnosti integracije cijele regije jugoistočne Evrope u ovaj savez. BiH je od države primateljice pomoći, postala važan partner u osiguranju mira u svijetu, sudjelovanjem u mirovnim operacijama. Informirao je  ambasadora o nedavno održanoj međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Sveobuhvatni pristup nacionalnoj sigurnosti, suočavanje s izazovima u BiH i regiji, u svjetlu NATO saradnje i partnerstva, održanoj u Sarajevu, 26. septembra 2017. godine.

Ambasador Republike Turske Haldun Koç je naglasio da će njegova zemlja snažno podržavati Bosnu i Hercegovinu u ovom procesu i u budućnosti, kako u Briselu tako i kod saveznika.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.