Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
13.7.2017 10:24
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao na Samitu o Zapadnom Balkanu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je 12. jula 2017. godine na sastanku ministara vanjskih poslova u okviru Samita o Zapadnom Balkanu u Trstu.
Na sastanku ministara vanjskih poslova razgovaralo se o zajedničkim sigurnosnim izazovima u regionu, političkoj dimenziji regionalne saradnje i regionalnim inicijativama, te dijalogu sa civilnim društvom.

Ministar Crnadak je u svom obraćanju napomenuo da provođenje Reformske agende, efikasno funkcionisanje Mehanizma koordinacije, te nastavak implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ostaju u vrhu prioriteta Bosne i Hercegovine kao važni elementi procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

Tokom obraćanja ministar Crnadak istaknuo je opredijeljenost BiH daljnjem jačanju regionalne saradnje, unapređenju dobrosusjedskih odnosa i opredijeljenost za učestvovanje u aktivnostima u okviru Berlinskog procesa i Zapadnobalkanske šestorke (WB6). Informisao je učesnike Samita da će BiH u septembru biti domaćin sastanka ministara vanjskih poslova WB6 sa ciljem brže implementacije zaključaka Samita održanog u Trstu.

Na marginama Samita ministar Crnadak sastat će se, na bilateralnom sastanku, sa Saveznim ministrom za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Sebastianom Kurzom sa kojim će razgovarati o Berlinskom procesu, nastavku saradnje zemalja WB6 kao i iskustvima i dostignućima predsjedavanja Organizacijom za evropsku sigurnost i saradnju (OESS).

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.