Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
19.5.2017 14:28
U Ministarstvu vanjskih poslova BiH održan info dan o NATO programu - Nauka za mir i sigurnost

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 19. maja 2017. godine održana prezentacija NATO programa - Nauka za mir i sigurnost. Prezentaciju su održali zvaničnici NATO-stožera iz Brisela, koji su tom prilikom predstavnicima nadležnih ministarstava i institucija BiH predstavili program, njegove prioritete, područja koja pokriva, kao i mogućnosti za jačanje suradnje sa BiH.

Također su prezentirana iskustava u realizaciji aktuelnih projekata, poput pilot-projekta Napredna regionalna koordinacija u civilnim vanrednim situacijama, čiji je nosilac Ministarstvo sigurnosti BiH.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.