Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
15.5.2017 17:10
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio u nastupnu posjetu šefa Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu Drahoslava Stefáneka

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je 15. maja 2017. godine u nastupnu posjetu šefa Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu ambasadora Drahoslava Stefáneka. Tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima u kontekstu približavanja BiH EU, političkoj situaciji u BiH i aktivnostima Vijeća Evrope u BiH.

Ministar Crnadak je informirao ambasadora Stefáneka o svom sudjelovanju na sastanku Komiteta ministara Vijeća Evrope, 19. maja u Nikoziji, istaknuvši da je Vijeće Evrope vrlo važno za BiH zbog uloge koju ima u demokratizaciji zemlje i poštivanju ljudskih prava, kao i za međunarodnu poziciju zemlje.

Ministar Crnadak i ambasador Stefánek su razgovarali o mogućnostima i načinima za unapređenje saradnje između BiH i Vijeća Evrope, osobito u domeni poštivanja ljudskih prava i u tom kontekstu pozdravljen je predstojeću posjetu visokog komesara za ljudska prava Vijeća Evrope Nilsa Muižnieksa Sarajevu.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.