Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
20.4.2017 13:04
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak u službenoj posjeti Republici Makedoniji

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisao je 20. aprila 2017. godine u Skoplju Sporazum o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Ministar Crnadak, u svojstvu člana delegacije Predsjedništva Bosne i Hercegovine, boravi u službenoj posjeti Republici Makedoniji.

Potpisivanje Sporazuma će doprinijeti bržem procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, uz razmjenu znanja i iskustva sa Republikom Makedonijom, te istovremeno predstavlja ispunjenje jedne od obaveza Bosne i Hercegovine iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom. U skladu sa odredbama Sporazuma predviđeno je formiranje zajedničkog odbora koji će na operativnom nivou razmatrati provedbu Sporazuma o saradnji.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.