Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.6.2021 12:52
Diplomata Bosne i Hercegovine izabran za zamjenika predsjedavajućeg Prvog komiteta Generalne skupštine UN-a

Kandidat Bosne i Hercegovine, prvi sekretar u Stalnoj misiji BiH pri UN-u u New Yorku Saša Milanović, izabran je 7. juna 2021. godine za zamjenika predsjedavajućeg Prvog komiteta za 76. zasjedanje Generalne skupštine UN-a.

Izbori za  predsjednika i 16 zamjenika predsjednika 76. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, kao i izbori za članove biroa šest glavnih komiteta Generalne skupštine UN-a za 76. zasjedanje, održani su u sjedištu Ujedinjenih nacija u New Yorku.

Mjesto predsjednika 76. zasjedanja pripada Azijsko-pacifičkoj grupi zemalja, te je tajnim glasanjem, u prvom krugu sa osvojenih 143 glasa, izabran kandidat Maldiva ambasador Abdulla Shahid.

Novo rukovodstvo Generalne skupštine Ujedinjenih nacija će preuzeti svoje dužnosti sa početkom 76. zasjedanja Generalne skupštine u septembru 2021. godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.