Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.6.2021 19:38
Ambasador BiH u Kraljevini Holandiji Almir Šahović predao akreditivna pisma kralju Holandije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji Almir Šahović predao je 2. juna 2021. godine akreditivna pisma kralju Holandije Willemu Alexanderu. Ceremonija predaje akreditivnih pisama je održana u Kraljevskoj palači u Hagu uz najviše vojne počasti.
 
Tokom posebnog razgovora koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, kralj Willem Alexander podvukao je veoma dobre i prijateljske odnose koji postoje između Kraljevine Holandije i Bosne i Hercegovine.
 
Ambasador Šahović informisao je kralja Holandije o prioritetima svoga mandata, sa posebnim akcentom na dalje jačanje bilateralnih odnosa BiH i Kraljevine Holandije, kao i na ubrzanje evropskog puta naše zemlje. 
 
Kralj Holandije i ambasador Bosne i Hercegovine su se složili da postoji dosta prostora za dalje intenziviranje saradnje između dvije zemlje, posebno u domenu ekonomije i turizma.
 
Ceremoniji predaje akreditivnih pisama prisustvovali su predstavnici civilnog i vojnog kabineta kralja Holandije.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.