Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.3.2021 15:53
Ambasador Memić predao akreditivna pisma kralju Malezije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaid Memić predao je 18. marta 2021. godine akreditivna pisma kralju Malezije Yangu di-Peruanu Agongu Al-Sultanu Abdullahu Ri’ayatuddinu Al-Mustafi Billahu Shahu Ammarhumu Sultanu Hajiju Ahmadu Shahu Al-Musta’inu Billahu.

Tokom prijema, koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, ambasador Memić je istaknuo da su odnosi Bosne i Hercegovine i Malezije na visokom nivou. Iskazao je zahvalnost za pomoć koju je Malezija pružila našoj zemlji u procesu postdejtonske obnove, a posebno za pružanje pomoći kroz programe tehničke saradnje i školovanja studenata iz BiH.

Malezijski kralj je naglasio da Malezija u Bosni i Hercegovini vidi istinskog prijatelja i vanjskopolitičkog partnera izražavajući uvjerenje da, i pored trenutnih problema, postoji potencijal za daljnje unapređenje odnosa kroz političku, ekonomsku i kulturnu saradnju. Izrazio je uvjerenje da će tokom mandata ambasadora Memića odnosi dvije zemlje biti podignuti na viši nivo te da će se, pored aktuelnih problema sa pandemijom COVID-19, otvoriti nove mogućnosti za širenje saradnje dvije prijateljske zemlje.

Na kraju je ambasadoru Bosne i Hercegovine poželio uspješan rad i naglasio da će od Vlade Malezije imati punu podršku tokom boravka i rada u toj zemlji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.