Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.3.2021 13:21
Ambasador BiH u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić predao akreditivna pisma kralju Selmanu bin Abdulazizu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić predao je 17. marta 2021. godine akreditivna pisma saudijskom kralju Selmanu bin Abdulazizu. Zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19 ceremonija predaje akreditivnih pisama za 24 ambasadora organizovana je u Kraljevom dvoru putem video-linka. Ambasador Jusić je tom prilikom prenio pozdrave Predsjedništva BiH saudijskom kralju te izrazio nadu u nastavak jačanja bilateralne saradnje između dvije države i njenih građana.

Kralj Selman je ambasadorima poželio uspjeh u njihovom radu i iskazao spremnost Kraljevine Saudijske Arabije da nastavi sa izgradnjom prijateljskih veza sa svim državama, naročito na polju suzbijanja posljedica globalne pandemije.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.