Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.3.2021 16:55
Ambasador BiH za Republiku Irsku sa sjedištem u Londonu Vanja Filipović predao akreditivna pisma predsjedniku Irske Michaelu D. Higginsu

Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Irsku sa sjedištem u Londonu Vanja Filipović predao je 5. marta 2021. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Irske Michaelu D. Higginsu. Zbog aktuelne pandemije COVID-19, nije održana uobičajena ceremonija predaje akreditivnih pisama već su akreditivna pisma proslijeđena poštom, na što je predsjednik Irske  odgovorio pismom.

Predsjednik Republike Irske Higgins čestitao je ambasadoru Filipoviću na njegovom imenovanju za ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Irskoj. Istakao je da Irska veoma cijeni prijateljske veze sa Bosnom i Hercegovinom i da je predana jačanju tih veza. Kao snažni zagovornik proširenja EU, Irska snažno zagovara europski put Bosne i Hercegovine i podržava potrebne reforme u Bosni i Hercegovini. Izrazio je nadu da će Bosna i Hercegovina i dalje pokazivati političku volju i predanost za napredak na svom putu ka EU.

Predsjednik Higgins je ambasadoru Filipoviću zaželio uspješan mandat u Republici Irskoj.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.