Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.11.2020 11:26
Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen u Canberri

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Canberri 25. novembra 2020. godine svečanim prijemom obilježen je Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Prijemu su prisustvovali predstavnici australske Vlade, diplomatskog kora i bh zajednice u Australiji.

Tom prilikom ambasador Mirza Hajrić je naglasio stabilnost mira i napredak koji je u razvoju načinila Bosna i Hercegovina te izrazio očekivanje da će provedba reformi u našoj zemlji biti ubrzana dolaskom na svjetsku političku scenu nove američke administracije.

U okviru zvaničnog dijela programa skupu su se obratili i šef Protokola australskog DFAT-a Ian McConville te doajen diplomatskog kora i ambasadorica Rumunije Nineta Barbulescu, koja je pozdravila napore bh vlasti na putu ka euroatlanskim integracijama.

Ambasador Hajrić je u večernjima satima učestvovao na svečanoj akademiji u ABHCA centru u Leppingtonu pod nazivom „Bosna i Hercegovina, moja i tvoja domovina.“

 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.