Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.11.2020 16:15
Ambasador BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Vanja Filipović održao je virtuelni sastanak sa novoimenovanim britanskim trgovačkim predstavnikom za Zapadni Balkan i zastupnikom u britanskom Parlamentu Martinom Vickersom

Tokom sastanka koji je održan 17. novembra 2020. godine izražena je obostrana želja za unaprijeđenjem trgovačke razmjene između dvije zemlje, te mogućnostima investiranja pogotovo na poljima obnovljivih izvora energije, u resor zdravstva te financijski sektor.

Izražena je obostrana podrška inicijativi grupe poduzetnika za pokretanjem britansko-bosanskohercegovačke trgovačke i investicijske komore, kao i nada da će se tom projektu priključiti što veći broj zainteresovanih privrednih subjekata iz obje zemlje.
 
Ambasador Filipović je izrazio spremnost za maksimalan angažman ambasade u svim nastojanjima koja će tradicionalne jake odnose između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva učiniti još jačim, pogotovo u sferama trgovine i investicija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.