Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.11.2020 15:24
Ambasador BiH u AR Egipat Sidik Spahić sastao se sa egipatskim ministrom turizma i starina Khaledom Al-Ananijem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Arapskoj Republici Egipat Sidik Spahić susreo se 15. novembra 2020. godine sa egipatskim ministrom turizma i starina Khaledom Al-Ananijem.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o pokretanju procedure za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipat.

Ambasador Spahić je tom prilikom naglasio da se radi o značajnom sporazumu koji bi mogao da posluži kao osnova za unapređenje odnosa dvije zemlje u oblasti turizma, a ujedno bi mogao imati uticaja na povećanje broja turističkih posjeta bh državljana Egiptu i egipatskih BiH. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o negativnim posljedicama pandemije COVID-19 na ekonomiju, a posebno na sektor turizma, koji je najsnažnije pogođen. Ambasador Spahić je iskoristio priliku da čestita ministru Al-Ananiju na velikom broju arheoloških otkrića koje razni arheološki timovi otkrivaju iz dana u dan širom Egipta. U tom svjetlu je istakao posljednje pronalaske u Sakari, odnosno aktivnosti na očuvanju kulturno-istorijskog naslijeđa u Siva pustinji.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.