Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.11.2020 14:48
Stalna predstavnica BiH pri UN u Ženevi ambasadorica Nermina Kapetanović učestvovala na virtuelnom sastanku „Individualised Approach Meeting”

Stalna predstavnica Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi ambasadorica Nermina Kapetanović učestvovala je 12. novembra 2020. godine na virtuelnom sastanku „Individualised Approach Meeting”, koji su organizovali Misija BiH pri UN u Ženevi, Misija Ujedinjenog Kraljevstva pri UN u Ženevi i Jedinica za podršku implementacije Konvencije o protivpješadijskim minama.

Ambasadorica Kapetanović bila je jedan od uvodničara sastanka na kojem su učestvovali predstavnici 40 zemalja donatora i nevladinih organizacija koje se bave uklanjanjem  nagaznih mina i ratnih eksplozivnih ostataka.

Ovaj sastanak bio je uvod u 18. sastanak zemalja članica Konvencije o protivpješadijskim minama, koji će se održati u virtuelnoj formi od 16. do 20. novembra 2020. godine te je za cilj imao informisati zainteresovane strane o procesu uklanjanja mina u BiH i roku u kome se očekuje završetak ovog dugotrajnog procesa. Bila je to i prilika da se potencijalni donatori i strane spremne da pruže asistenciju i podršku BiH izvijeste o svim neophodnim detaljima.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.