Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
27.10.2020 13:06
Šefica Misije BiH pri UN u Ženevi Nermina Kapetanović razgovarala s predsjednicom Senata Uzbekistana Tanzilom Narbaevom

Stalna predstavnica Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u Ženevi ambasadorica Nermina Kapetanović primila je 27. oktobra 2020. godine delegaciju Uzbekistana koju je predvodila predsjednica Senata i bivša potpredsjednica Vlade Uzbekistana Tanzila Narbaeva.

Cilj posjete visoke uzbekistanske delegacije je bio razgovor o međusobnim podrškama u okviru sistema Ujedinjenih naroda te su se sagovornice složile da dosadašnji trend snažne međusobne podrške treba nastaviti i unaprijediti.

Predsjednica Senata Uzbekistana iskoristila je priliku da Bosni i Hercegovini zahvali na podršci koja je data za nedavne izbore u visoka radna tijela UN-a uz istovremenu nadu da će Uzbekistan biti u mogućnosti da uskoro uzvrati podršku.

Tokom razgovora naglašena je potreba unapređenja svih vidova saradnje između dvije zemlje, stavljajući naglasak na međuparlamentarnu saradnju kao osnovu razvoja sveukupnih bilateralnih odnosa. Ambasadorica Kapetanović je u vezi s tim predložila razmjenu posjeta predstavnika parlamenata dvije zemlje.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.