Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.10.2020 13:58
Delegacija Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču predvođena ambasadorom Kemalom Kozarićem se sastala sa visokim zvaničnicima austrijske Savezne pokrajine Štajerske

Delegacija Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču, predvođena ambasadorom Kemalom Kozarićem, 23. oktobra 2020. godine posjetila je austrijsku Saveznu pokrajinu Štajersku gdje je imala niz sastanaka sa visokim zvaničnicima Štajerske iz oblasti kulture, sporta, obrazovanja i ekonomije, kao i sa predstavnicima štajerskih akademskih institucija.

Tokom razgovora ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Austriji  Kemala Kozarića sa članom pokrajinske Vlade Štajerske zaduženim za evropske i međunarodne poslove Christopherom Drekslerom, istaknuto je da je saradnja Bosne i Hercegovine i Štajerske na visokom nivou u svim oblastima, te da je poseban značaj u proteklom periodu dat projektima u oblasti kulture, obrazovanja i sporta, dok će kroz buduće projekte saradnja biti proširena u oblasti kulturne razmjene, kao i kroz projekte koji će se odnositi na unapređenje ekonomskih odnosa.

Ambasador Kozarić je naglasio značaj izuzetne saradnje Bosne i Hercegovine i Štajerske, a posebno je istakao važnost geografske blizine Bosne i Hercegovine i Štajerske, kao i činjenicu da veliki broj bosanskohercegovačke dijaspore živi upravo u Štajerskoj, dok na štajerskim univerzitetima studira značajan broj studenata iz Bosne i Hercegovine.

Posjeta Štajerskoj je završena sastankom sa direktorom Međunarodnog centra Štajerske (ICS) Robertom Bruggerom, koji se bavi projektima iz oblasti stranih investicija u sklopu čega je predstavljena dosadašnja privredna saradnja Bosne i Hercegovine i Štajerske, te je razgovarano o mogućnostima proširenja saradnje u narednom periodu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.