Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.10.2020 17:15
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević predala akreditivna pisma predsjedniku Češke Republike Milošu Zemanu

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević predala je 21. oktobra 2020. godine akreditivna pisma predsjedniku Češke Republike Milošu Zemanu. Ceremonija predaje akreditivnih pisama održana je u praškom dvorcu i za razliku od ranijih godina bila je prilagođena okolnostima uvjetovanim pandemijom COVID-19, s obzirom na to da se Češka u posljednje vrijeme sučava sa povećanim brojem zaraženih koronavirusom. Bila je to prva ceremonija predaje akreditivnih pisama od januara ove godine, upriličena za 13 ambasadora u Češkoj Republici i uz poštivanje rigoroznih epidemioloških mjera.

Ambasadorica Mlinarević se zahvalila predsjedniku Zemanu za ukazanu čast te mu poželjela dobro zdravlje u obnašanju svojih dužnosti u ovom teškom trenutku za Češku Republiku.  Predsjednik Zeman je tom prilikom uputio izvinjenje ambasadorici Mlinarević zbog drugačijeg načina predaje akreditivnih pisama te joj poželio ugodan boravak i uspješan rad u Češkoj Republici, uz želju za nastavak jačanja bilateralne saradnje BiH i Češke Republike.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.