Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.10.2020 13:56
Otpravnik poslova a.i. Mensur Jusić posjetio izložbu crteža učenika iz Bosne i Hercegovine

Privremeni otpravnik poslova u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Tokiju Mensur Jusić posjetio je 15. oktobra 2020. godine u centrali Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) izložbu crteža učenika osnovnih škola iz tri bh grada - Sarajeva, Banjaluke i Mostara. Radi se o šestom ciklusu dječjih radova čije je predstavljanje u periodu od 2014. do 2020. organizirala  japanska nevladina organizacija IPIL-IPI no Kai. Aktuelni ciklus je izlagan u prestižnim prostorima širom Japana.

Posjeta izložbi iskorištena je za razgovor privremenog otpravnika poslova Jusića sa zvaničnicima JICA-e o projektima koje je ova agencija realizirala u BiH kao i o novom konceptu saradnje sa BiH, posebno onom koja se odnosi na podršku malim i srednjim preduzećima.

Na kraju posjete u pratnji domaćina otpravnik poslova a.i. Jusić obišao je spomen prostor posvećen Sadako Ogati, koja je svojevremeno obnašala dužnost visoke povjerenice za izbjeglice Ujedinjenih nacija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.