Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.3.2020 13:43
Privremeni otpravnik poslova Ambasade BiH u Moskvi razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije

Privremeni otpravnik poslova Ambasade BiH u Moskvi Darko Zelenika razgovarao je sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom na prigodnom skupu održanom 12. marta 2020. godine u vili Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije "Osobnja" u Moskvi.

Razgovor je protekao u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi tokom kojeg je ministar Lavrov istakao dobre bilateralne odnose između slavenskih država Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije u različitim oblastima saradnje. Istakao je svoje najbolje želje za Bosnu i Hercegovinu, uz spremnost Ruske Federacije za daljim jačanjem bilateralnih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom.

Otpravnik poslova Zelenika je prenio pozdrave Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ministru Lavrovu, uz spremnost za daljim unaprjeđenjem bilateralnih odnosa i saradnje između naših prijateljskih država.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.