Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.11.2019 15:28
Ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji Slaviša Ćeranić razgovarao sa predsjednikom Privredne i industrijske komore Rumunije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji Slaviša Ćeranić posjetio je 06. novembra 2019. godine Privrednu i industrijsku komoru Rumunije gdje je razgovarao sa predsjednikom komore Mihajom Dorobanom.

Ambasador Ćeranić je napravio osvrt na saradnju između privrednih komora Bosne i Hercegovine i Rumunije, a zatim ukazao na mogućnosti zajedničkog djelovanja u smislu organizacije poslovnih foruma i bilateralnih ekonomskih misija, razmjene informacija i povezivanja privrednika dvije zemlje kao i prezentacije potencijala investiranja i načina poslovanja u Bosni i Hercegovini kroz ciklus edukacija „Doing Business In“.

Predsjednik Privredne i industrijske komore Rumunije Mihaj Doroban je predstavio istoriju dobrih dosadašnjih odnosa sa institucijama Bosne i Hercegovine, izrazivši nadu da će se ova dobra saradnja nastaviti razvijati u budućnosti. Predočio je oblasti za koje postoji potencijal za buduću saradnju.

Na sastanku je istaknuta činjenica da trenutno u Rumuniji posluju 54 bosanskohercegovačke kompanije, te bez obzira što BiH nije članica EU, navedene kompanije ostvaruju pravo na podsticaje i subvencije iz evropskih fondova.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.