Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.10.2019 12:01
Ambasada BiH u Kopenhagenu učestvovala na promociji Dana različitosti (Diversity Day)

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu, na poziv Međunarodnog vijeća opštine Frederiksberg (Kopenhagen), 05. oktobra 2019. godine je učestvovala na promociji Dana različitosti (Diversity Day) koji je postao tradicionalna manifestacija u ovom dijelu Kopenhagena. Cilј manifestacije je uspostava međukulturalnog dijaloga između različitih zajednica koje žive u Danskoj.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu se predstavila informacijama o turističkim destinacijama, ukusnom hranom, sirom i vinom iz hercegovačkih vinarija. Štand sa jelima i pićima iz Bosne i Hercegovine i turističkim propagandnim materijalom je bio među najposjećenijim na ovoj manifestaciji, a u bogatom kulturno-umjetničkom programu su učestvovali i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Biser" bosanskoghercegovačkog udruženja BKC iz Kopenhagena.

Pozivu se odazvao veliki broj diplomatskih predstavništava u Kopenhagenu (Bugarska, Slovenija, Rumunija, Vijetnam, Turska, Azerbejdžan, Saudijska Arabija, Gruzija, Maroko, Filipini, Malezija, Bosna i Hercegovina).

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.